Contact maken met engelen

Op 17 september 2017 ontmoette ik op het Happinez festival Lorna Byrne. Een Ierse vrouw die van kinds af aan contact kan leggen met engelen. Wat voor ons ondenkbaar lijkt is voor haar een vanzelfsprekendheid. Haar levensverhaal intrigeert mij en haar liefdevolle manier van anderen benaderen maakte indruk op mij.

De rol van engelen

Ik heb niet de intentie om met deze blog jou te overtuigen of er wel of geen engelen bestaan. Volgens mij ligt het accent niet op of je er nu wel of niet in gelooft. Het gaat erom dat je je open durft te stellen voor iets wat voor ons niet definieerbaar is. Ik beschouw het zelf als een krachtbron die ik kan aanboren wanneer ik daar behoefte aan heb. Het is een beweging die vanuit het hart komt. Door contact te maken met jezelf en de hulptroepen (de engelen) in te schakelen, maakt dat je naar jezelf luistert en dat je rechtstreeks in verbinding staat met je ziel. Dat je aandacht uitgaat naar dat wat er echt toe doet. Wat voor jou op dat moment van belang is. Dat hoeft overigens niet altijd direct betrekking te hebben op jouw eigen leven. Je kunt ook door middel van engelen een warm hart toedragen aan een ander.

Hoe maak je contact met engelen?

Er zijn geen vaste regels of richtlijnen om contact te leggen met engelen. Het gaat erom dat jouw intentie zuiver is. Volg je intuïtie en hou het simpel. Schakel stoorzenders uit zoals radio, tv en mobiel. Ga naar buiten de natuur in of zoek een rustige plek op binnenshuis waar je je prettig voelt. Adem een paar keer diep in en uit. Luister naar je ademhaling zodat de rust en stilte bij je binnen kunnen stromen. Probeer je gedachten tijdelijk te parkeren, wat op zich al lastig is, ik weet het. Maar oefening baart kunst. Ik steek meestal een kaars aan en spreek mijn beschermengel of een andere engel direct aan. Dat kan in gedachte of je praat hardop. Ik stel de engel een gerichte vraag en bedank de engel na afloop. Engelen komen pas in actie als je hen een concrete vraag voorlegt. Ik betrap mezelf erop dat het eigenlijk heel eenvoudig is om engelen uit te nodigen in je leven. Zelf heb ik ervaren dat ik een paar keer bevoorrecht ben, dat mijn wens of vraag gehoord werd. Natuurlijk betekent het niet dat alle wensen worden ingewilligd, doordat de engelen rekening moeten houden met de regels van karma.

Elke engel heeft zijn eigen specialiteit

Als je contact wilt leggen met de engelen voor specifieke hulp, is het handig om te weten dat er verschillende soorten engelen zijn met elk hun specialisme. Ik ga geen volledige opsomming maken van alle soorten engelen omdat er zoveel verschillen zijn. Ik wil jou wel graag een beeld geven van een paar aartsengelen die je kunt benaderen voor hulp met betrekking tot het onderwerp verlies in de brede zin des woords. Wellicht dat je hiervan gebruik wilt maken.

Engel van troost en rust

Aartsengel Azraël is de engel van troost. Deze engel ondersteunt terminale personen en begeleidt hen naar de andere kant. Hij vermindert je verdriet en maakt de situatie draaglijk. De engel biedt tevens de nabestaanden troost en hij brengt kalmte die welkom is rond alle emoties die er zijn bij het sterven.

Engel van emoties en inzichten

Aartsengel Jeremiel fungeert als gids bij het maken van keuzes als je het overzicht van je leven bent kwijtgeraakt. Hij begeleidt jou bij het verwerken van heftige emoties als je niet meer weet welke kant je op moet gaan. Door terug te kijken op je leven, ontstaan er nieuwe inzichten waardoor je makkelijker tot een besluit komt. Hij helpt je de ballast van je af te schudden zodat alle energie gestoken kan worden in een nieuw begin.

Engel van orde en vergeving

Aartsengel Zadkiël ondersteunt jou bij emotionele heling en vergeving. Hij brengt orde aan in chaos. Hij zorgt voor een helder zicht waardoor jij zaken in het juiste perspectief kunt plaatsen en een oplossing vindt. Als je vastloopt in situaties met mensen, bijvoorbeeld een echtscheiding, neemt hij de negatieve lading weg waardoor je meer open staat voor vergeving naar anderen en naar jezelf.

Kinderen en engelen

Kinderen kunnen gemakkelijk in verbinding staan met engelen doordat ze nog niet geconditioneerd zijn. Kinderen zijn puur en daardoor spiritueel heel open. Er zijn tal van voorbeelden dat kinderen aangeven dat ze engelen of geesten van overleden familieleden gezien hebben. Wij als volwassenen zijn geneigd om kinderen niet te geloven en hun ervaringen te bagatelliseren. Ik denk dat kinderen juist door hun vermogen open te staan voor alles een vorm van innerlijke wijsheid in pacht hebben. Het is een feit dat naarmate ze ouder worden, deze gave naar de achtergrond of zelfs geheel verdwijnt. Het risico is groot dat zij zich net als de meeste volwassenen zich meer laten leiden door hun ego.

Heb jij een bijzondere ervaring met engelen meegemaakt en wil je dat delen? Roept deze blog vragen bij je op of heb je een waardevolle aanvulling? Voel je vrij om te reageren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *