Uit elkaar

Je relatie is verbroken en het voelt alsof je op instorten staat. Opeens sta je er geheel alleen voor. Uit elkaar gaan is een vorm van rouw en verlies. Je partner is een deel van jou. Alles wat hij of zij doet, weerspiegelt iets van jou. Dat zorgde voor eenheid en verbinding. Als je uit elkaar gaat, dan verlies je een stuk van jezelf waardoor je jezelf niet meer herkent. Hoe kun je jezelf losweken van die ander als je jarenlang zo in elkaar verstrengeld zat? Je hebt alles gegeven in deze relatie en ongetwijfeld concessies gedaan. Je raakt niet alleen je partner kwijt, maar ook je huidige manier van leven, soms zelfs je huis, je vertrouwde omgeving en je toekomstbeeld. Alles wordt anders en dat kan zo heftig zijn dat je daardoor uit balans raakt.

Waar heb je last van?

Het voelt alsof je in een emotionele achtbaan terecht bent gekomen. Je verstand zegt ”het is beter zo” maar je gevoel zegt het tegenovergestelde. Je voelt je wellicht schuldig ten opzichte van je kinderen. Je bent kwaad omdat je je niet begrepen voelt. Gefrustreerd omdat je iets gedaan hebt waar je spijt van hebt of juist hebt nagelaten om het niet te doen. Je omgeving komt met goedbedoelde adviezen maar je kan er niet zoveel mee. Je hebt de indruk alsof je niet vooruit komt. Je bent intens verdrietig en hebt nergens zin in. Je bent bang en vraagt je af hoe de toekomst eruit gaat zien. Je mist datgene wat je had. Je structuur en ritme zijn verdwenen. Het voelt als een grote chaos. Hoe nu verder? Gaat het ooit nog goed komen?

Wie ben jij zonder je partner?

Als je zo lang samen bent, dan loop je het risico dat je je gaat conformeren aan de ander met het gevolg dat je steeds verder van jezelf verwijderd raakt. In hoeverre heb jij altijd rekening gehouden met die ander en in hoeverre was er ruimte voor jouzelf? Met liefde ga ik met jou die zoektocht aan om antwoorden te krijgen op jouw vragen via een intensief begeleidingstraject. We nemen eerst alle tijd om te rouwen. Om te kijken naar alle emoties die er mogen zijn. We gaan vervolgens aan de slag met wie jij bent, wat je wil en waar jij voor staat. Dat je zelfvertrouwen een boost krijgt. Je hoeft het niet allemaal alleen te doen. De eerste stap is al gezet zodra je je daar bewust van bent. Ik help je graag om de persoon te worden die je graag wilt zijn zodat je weer in evenwicht bent.