Je baan kwijt

Heb jij te horen gekregen dat je ontslagen bent? Ik kan me indenken dat je overstuur bent en wellicht moeite hebt om het ontslag te accepteren. Je bent zo verweven met je werk dat dit onderdeel uitmaakt van wie je bent. Als jij je altijd voor 100% ingezet hebt en veel voor je werk over had, dan komt dit rauw op je dak. Je baan is medebepalend voor je geluksgevoel. Het biedt structuur en houvast. Sommigen ontlenen er een stukje eigenwaarde aan. Actief in het werkveld bezig zijn, geeft je het idee dat je meetelt en jouw bijdrage levert aan de maatschappij. Je wordt gezien. Het gaat om erkenning in wie je bent en wat je doet. Het is dus niet zo gek dat je emotioneel vastloopt en uit balans raakt.

Waar heb je last van?

Je voelt je machteloos. Je begint aan je eigen kunnen te twijfelen. Ben ik wel goed genoeg? Kan ik het eigenlijk wel? Zitten ze wel op mij te wachten? Het tast je zelfvertrouwen aan. Je bent woedend op je manager en het bedrijf en wellicht dat je ook onrecht voelde. Je hebt de indruk dat je aan de kant geschoven bent. Je kunt je verdrietig voelen omdat je je vertrouwde werkomgeving en je dierbare collega’s kwijt bent geraakt. Je kunt in paniek raken omdat de structuur van de dag is weggevallen en je de zoveelste sollicitatiebrief hebt verstuurd en daar weer een afwijzing op is gekomen. Je voelt spanningen omdat je niet weet hoe de toekomst eruit zal zien. Dat doet wat met je. Het maakt je moedeloos en passief.

Wie ben jij zonder je werk?

Als je je baan verliest, wat blijft er dan nog over van jou? Wie ben jij zonder je baan? Met liefde ga ik met jou die zoektocht aan om antwoorden te krijgen op jouw vragen via een intensief begeleidingstraject. We nemen eerst alle tijd om te rouwen. Om te kijken naar alle emoties die er mogen zijn. We gaan vervolgens aan de slag met wie jij bent, wat je wilt en waar jij voor staat. Zodat je weer steviger in je schoenen staat en je met opgeheven hoofd verder kunt. Dat je zelfvertrouwen een boost heeft gekregen. Je hoeft het niet allemaal alleen te doen. De eerste stap is al gezet zodra je je daar bewust van bent. Ik help je graag om de persoon te worden die je graag wilt zijn.