Overlijden van jouw dierbare persoon

Als diegene overlijdt die alles voor jou betekent, stort je wereld in. De overledene waar je zo’n hechte band mee had is een deel van jou. Alles wat hij of zij deed, weerspiegelde iets van jou. Dat maakte van jullie een eenheid. Als die persoon er niet meer is, dan verlies je een stuk van jezelf. Hoe kun je jezelf losweken van die ander als je jaren lang zo in elkaar verstrengeld zat? Je raakt niet alleen diegene kwijt waar je zo’n hechte band mee had maar ook je huidige manier van leven en je toekomstbeeld. De wereld draait gewoon door maar jij staat stil. Je verlangt zo naar hoe het was maar diep van binnen weet je dat dat niet meer gaat gebeuren. Alles wordt anders. Het voelt als een grote chaos in je hoofd. Je kunt niet meer logisch nadenken. Dat kan zo heftig zijn dat je daardoor uit balans raakt.

Waar heb je last van?

Het idee hebben dat deze enorme pijn nooit meer weg gaat. Je bent boos op degene die er niet meer is omdat hij of zij jou alleen heeft achter gelaten. Je omgeving komt met goedbedoelde adviezen maar je kan er niet zoveel mee. Op momenten dat je het niet verwacht, word je overvallen door intens verdriet. Uit bed komen is al een hele opgave. Je ziet er tegenop om ergens naartoe te gaan. Je hebt nergens zin in en als je ergens aan begint kun je je niet concentreren. Ondanks dat je omringd wordt door mensen, voel je je eenzaam. Je voelt je schuldig omdat je iets gedaan hebt waar je spijt van hebt of juist hebt nagelaten om het niet te doen. Bang zijn om weer iemand te verliezen. Je hebt de neiging om alles bij het oude te laten. Je voelt je niet begrepen door anderen. Hoe kan je hier ooit nog uitkomen?

Wie ben jij zonder de overledene?

Als je zoveel tijd hebt doorgebracht met degene die er nu niet meer is, dan loop je het risico dat je je gaat conformeren aan de ander met het gevolg dat je steeds verder van jezelf verwijderd raakt. In hoeverre heb jij altijd rekening gehouden met die ander en in hoeverre was er ruimte voor jouzelf? Met liefde ga ik met jou die zoektocht aan om antwoorden te krijgen op jouw vragen via een intensief begeleidingstraject. We nemen eerst alle tijd om te rouwen. Om te kijken naar alle emoties die er mogen zijn. We gaan vervolgens aan de slag met wie jij bent, wat je wilt en waar jij voor staat. Dat je zelfvertrouwen een boost krijgt. Je hoeft het niet allemaal alleen te doen. De eerste stap is al gezet zodra je je daar bewust van bent. Ik help je graag om de persoon te worden die je graag wilt zijn.