Ziek zijn

Als je plotseling ziek wordt, staat je leven op zijn kop. Jouw groot goed, je zelfstandigheid, ben je kwijt. Iets wat zo vanzelfsprekend was, is verdwenen. Het heeft niet alleen drastische gevolgen voor jou maar het hele gezin wordt daarin meegesleept. Je durft niet ver vooruit te kijken en vertrouwt je eigen lichaam niet meer. Je bent beperkt in je vrijheid en het voelt allemaal onwerkelijk. Alsof je in een hele slechte film bent beland. Je bent enorm in de war en van de een op de andere dag herken je jezelf niet meer. Je weet het niet meer. Het wordt je teveel. Datgene wat jou is overkomen, kan zo overweldigend zijn, dat je daardoor uit balans raakt.

Waar heb je last van?

Kleine simpele dingen kunnen al teveel voor je zijn. Frustraties omdat je niet de dingen kan doen die je zo graag zou willen doen. Je boos voelen omdat je altijd afhankelijk bent van iemand anders. Dat het voortdurend om jouw ziekte draait. Het niet kunnen accepteren dat uitgerekend jij dit hebt gekregen. Je stuit op onbegrip van anderen en dat maakt je intens verdrietig en eenzaam. Moeite hebben met het incasseren dat je lichaam achteruit gaat. Doemscenario’s in je hoofd die de overhand lijken te nemen. Je onzeker voelen over hoe je eruit ziet. Het voelt alsof je er geen grip op hebt en dat gaat gepaard met angst en machteloosheid.

Wie ben jij zonder jouw gezondheid?

Nooit meer de oude kunnen zijn is onverteerbaar. Maar wie ben je dan wel nu jouw lichaam jou in de steek heeft gelaten? Met liefde ga ik met jou die zoektocht aan om te leren omgaan met wat jou is overkomen via een intensief begeleidingstraject. We nemen eerst alle tijd om te rouwen. Om te kijken naar alle emoties die er mogen zijn. We gaan vervolgens aan de slag met wie jij bent, wat je wilt en waar jij voor staat. Dat je je als het ware kan overgeven aan wat er nu is. Je hoeft het niet allemaal alleen te doen. De eerste stap is al gezet zodra je je daar bewust van bent. Ik help je graag om de persoon te worden waar jij je goed bij voelt.